NEOGRANIČENE MOGUĆNOSTI DIGITALNE EKONOMIJE

NEOGRANIČENE MOGUĆNOSTI DIGITALNE EKONOMIJE

Kako finteci menjaju svet i šta biznisi u Srbiji imaju od toga?

BUSINESS TRENDSETTER 2022 - NIKOLA MEHANDŽIĆ | DIREKTOR | SRBIJA & SEE TRŽIŠTA | PAYONEER

Nikola Mehandžić je direktor kompanije Payoneer za tržišta Srbije i Jugoistočne Evrope, zadužen za razvoj poslovanja kompanije Payoneer u oblasti prekograničnih plaćanja sa misijom da osnaži firme koje posluju u okviru globalne digitalne ekonomije.

Nikola je u kompanijama Mastercard i First Data, stekao višegodišnje iskustvo u oblastima digitalnog plaćanja, e-trgovine i obradi digitalnih transakcija i odlično zna primenu ovih rešenja na brzim i dinamičnim tržištima. Bio je odgovoran za razvoj digitalnih plaćanja sa fokusom na e-trgovinu i beskontaktna mobilna plaćanja. Radio je na razvoju novih poslovnih projekata, platnih platformi, uspostavljanju partnerstava sa tradicionalnim i netradicionalnim partnerima u finansijskoj industriji, mobilnim operaterima, digitalnim novčanicima, procesorima i IT i startap kompanijama koje posluju u okviru platne industrije.

Nedavna dostignuća su pokretanje Apple Pay mobilnih plaćanja u Srbiji i Crnoj Gori, uvođenje usluge čuvanja kartice (card on file) kod najvećih e-trgovaca u regionu, kao i razvoj tržišta digitalnih mobilnih plaćanja.

Završio je Master studije u oblasti Međunarodnog poslovanja i menadžmenta na Univerzitetu u Beogradu i Middlesex Univerzitetu, a takođe ima i diplomu u oblasti upravljanja projektima.