GORAN KOVAČEVIĆ

GORAN KOVAČEVIĆ

osnivač | Gomex
Novi model razvoja domaće trgovine

Kompanija Gomex je, nakon višemesečnih pregovora, potpisala ugovor sa novim investitorom. Radi se o globalnom fondu CEECAT koji će zameniti dosadašnjeg partnera, fond SEAF.Gomex je osnovao Goran Kovačević 1997. godine u Zrenjaninu. Gomex je maloprodajna mreža, fokusirana na svakodnevno svež koncept i format komšijskih radnji. Investicijom SEAF South Balkan Fund-a 2007. godine, kompanija je prodrla u region Vojvodine, ali i Centralne Srbije.

Danas je Gomex jedan od najznačajnijih poslodavaca u zemlji sa oko 2.500 zaposlenih. Osnažujući svoje kupce, kompanija je razvila alate koji nagrađuju lojalnost i čestu kupovinu putem sopstvene aplikacije za lojalnost, navodi se u saopštenju CEETCAT-a.

Osnovao sam Gomex da bih ispunio svoj san o izgradnji vodećeg maloprodajnog centra širom zemlje. Uz posvećenost zainteresovanih strana i zaposlenih, razvili smo Gomex do sadašnje faze. Cilj potpisivanja ugovora sa novim investitorom bilo je sticanje finansijske stabilnosti, sa težnjom da se dostigne status nacionalnog lanca koji bi u narednih 5 godina poslovao na preko 500 lokacija u Srbiji, kaže Goran Kovačević, osnivač Gomex-a.

Investicija u Gomex je prva investicija CEECAT Capital-a u Srbiji i peta investicija u njegov novi fond, CEECAT Fund II. Paralelno sa ovim, CEECAT Capital je otvorio novu kancelariju u Beogradu iz koje će obavljati dalje poslove u regionu.

Želimo da ulažemo u kompanije koje imaju potencijal da postanu regionalni lideri u svojoj osnovnoj delatnosti. Gomex je dokazao svoje sposobnosti uspešnim prodorom i liderskom pozicijom u severnom delu Srbije. Mi ćemo unaprediti i podržati postojeće jako jezgro menadžment tima i investirati u ljudski kapital Gomex-a, kako bismo ušli u narednu fazu rasta. Naš cilj je da pomognemo u stvaranju sredstava za Gomex, kako bi kompanija ispunila svoj potencijal i postala nacionalni lider u maloprodaji prehrambenih proizvoda u formatu komšijskih radnji, nadograđujući se na rad koji je Goran završio sa SEAF-om u proteklih 15 godina, rekao je Anthony Stalker, partner u CEECAT Capital-u.

Posle potpisivanja ugovora, fond CEECAT će biti vlasnik 51.5%, a Goran Kovačević 48.5% kompanije. Gomex nastavlja sa radom sa istim menadžmentom i zaposlenima kao i do sada, pod istim brendom i nazivom.

Agenda