DRAGAN BJELOGRLIĆ

DRAGAN BJELOGRLIĆ

producent, reditelj i glumac
biznis na internet platformama

Dragan Bjelogrlić srpski je filmski, televizijski i pozorišni glumac, reditelj, scenarista i producent.

Prvi put je stao pred kamere sa 14 godina, a najveću popularnost stekao kao Slobodan Boba Popadić iz televizijske serije Bolji život. Značajne uloge ostvario je u filmovima Lepa sela lepo gore i Rane.

Danas važi za jednog od najuspešnijih producenata i reditelja, koji je upadljivo pomerio granice našeg filmskog i televizijskog stvaralaštva.

Proslavio je fudbalsku legendu o Montevideu, a seriju Senke nad Balkanom smatra svojim najvećim kreativnim rizikom.  

Prošle godine producirao je i režirao film o životu jednog od najautentičnijih umetnika sa prostora bivše Jugoslavije, Tomi Zdravkoviću, apsolutni bioskopski hit ne samo u Srbiji, već i u regionu.

U programskoj ponudi Netfliksa (Netflix), vodećeg planetarnog striming-servisa današnjice, od ovog januara je i jedan od naših najboljih filmova u 2021, Nečista krv: Greh predaka, u režiji Milutina Petrovića, u kojoj Bjelogrlić tumači glavnog junaka.


Pored neospornog umetničkog i prepoznatljivog vizuelnog aspekta, projekti na kojima je radio pokazali su se i kao izuzetno uspešni biznis modeli.

Nakon višemesečnih pregovora, Senke su postale prva srpska TV serija globalno dostupna na jednoj od najvećih svetskih striming platformi - Amazon Prime-u.

Pregovori su trajali skoro dve godine i uspeli smo da jedna tako značajna platforma, koja sustiže Netflix, uvrsti u svoj sadržaj i Senke nad Balkanom. Na ovaj način, pored gledalaca na Balkanu i Rusiji, Senke će moći da gleda ceo svet. Očekujemo da će uskoro biti dostupna i druga sezona, izjavio je reditelj i autor, Dragan Bjelogrlić.

Na konferenciji će govoriti o evoluciji industrije zabave i tehnološkim inovacijama poput OTT platformi – platformi za striming na zahtev gledalaca.

Agenda