DEJAN JANIĆIJEVIĆ

DEJAN JANIĆIJEVIĆ

zamenik predsednika IO | Komercijalna banka
odgovorno bankarstvo | ESG kao nova paradigmaDejan Janjatović nalazi se na funkciji zamenika predsednika Izvršnog odbora Komercijalne banke i člana Izvršnog odbora za upravljanje rizicima i finansijama od februara 2021.

Ova odgovorna pozicija poverena mu je na osnovu dvodecenijskog iskustva i ekspertize iz širokog spektra bankarskih i finansijskih oblasti – upravljanja rizicima, poslovanja sa privredom i stanovništvom, upravljanja poslovnom mrežom i unapređenja operativne efikasnosti.

Na funkciju zamenika predsednika Izvršnog odbora došao je sa pozicije člana Izvršnog odbora NLB Banke, takođe odgovornog za upravljanje rizicima i operacijama, kako bi osigurao da tokom integracije sa NLB Bankom Komercijalna banka unapredi položaj na finansijskom tržištu Srbije i ostane stabilna, likvidna i pouzdana.

Pre nego što se pridružio NLB Banci, bio je član Izvršnog odbora zadužen za upravljanje rizicima i operacijama u ProCredit banci, u kojoj je započeo karijeru i proveo 14 godina na različitim rukovodećim pozicijama.

Završio je Ekonomski fakultet u Novom Sadu i poslovne MBA studije u Budimpešti. Poseduje CFA Level I sertifikat sa Instituta ovlašćenih finansijskih analitičara (CFA) i tečno govori engleski jezik.

Agenda